NOVOGRADNJA/ OTOKA/ 54-118 m2/ Sarajevo, 59 m², Sarajevo – Novi grad

67,874 Euro
  • 59 m²3
Vrsta oglasa
Prodaja
Država
Bosna i Hercegovina
Regija
Federacija Bosne i Hercegovine
Grad
Sarajevo – Novi grad
Naselje
Otoka
Lokacija (adresa, grad, ...)
Bulevar Meše Selimovića.
Površina
59 m²
Broj soba
3
Orjentacija
Zapad
Opis objekta
GENERALNI OPIS
Objekat je lociran  u Sarajevu, Općina Novi Grad, naselje Otoka, Bulevar Meše Selimovića.
Objekat je u obliku slova U i čine ga 3 lamele A, B i C.
Na nivou prizemlja sa istočne strane, predviđeni su ulazi u svaku od tri lamele, te jedan zajednički centralni i reprezentativni ulaz sa zapadne strane objekta.
Spratnost objekta je 2 Suterena/Garažni prostor+Prizemlje+12 Etaža.
U objektu je predviđeno 228 stambenih jedinica/stanova na etažama i poslovni prostori na nivou prizemlja i galerije.
U sklopu suterena projektovana su dva nivoa garažnog prostora i to kao dvonamjenski prostor Garaže/Skloništa. U mirnodobskim uvjetima prostor se koristi kao garaža, a u ratnim uslovima i uslovima prirodnih nepogoda kao sklonište. Ulaz u garažu je omogućen preko 2 rampe,  ulazne i izlazne, kojima se pristupa iz pasaža sa sjeverne strane objekta. Iz  garaže je stepeništem i liftovima omogućena komunikacija sa ostatkom zgrade i stanovima.
Za svaku stambenu jedinicu je predviđeno parking mjesto u garažama, a na nivou prizemlja su predviđena vanjska parking mjesta za poslovne prostore.
Na spratovima 1.-10. smješteni su jednoetažni stanovi. Svaki od stanova raspolaže sa lođom ili balkonom, ovisno o datoj orijentaciji. Na poslednje dvije etaže, tj. na 11. i 12. spratu projektovani su dvoetažni Penthouse-LOFT stanovi sa velikim terasama.
Na prvoj etaži objekta predviđen je 1 stan za potrebe invalidnih lica u kolicima. U lameli A projektovano  je 6-7 stanova na etaži, u lameli B 8-9 stanova na etaži i u lameli C 4-5 stanova na etaži. Na etažama 1.-11. smještene su ostave, koje čine sastavni dio svake stambene jedinice. Spratna visina svih nadzemnih etaža je 286cm. Objekat završava ravnim prohodnim krovom, a izlaz na krov je obezbijeđen preko stepenišnih krakova.
U objektu su predviđena 4 lifta, dva u lameli B, i po jedan u lamelama A i C. Jedan lift ima korisnu nosivost 535 kg  / 7 osoba, a ostala tri lifta 1125 kg / 15 osoba. Svi liftovi su električni bez mašinske kućice.
 
PROTIVPOŽARNA ZAŠTITA
Objekat po svojoj strukturi i materijalizaciji spada u niskorizične objekte, a po spratnosti u srednje  objekte, te su mjere zaštite od požara projektovane u skladu sa pravilima za srednje objekte.
 
OBLIKOVANJE I MATERIJALIZACIJA
Objekat je savremeno tretiran, sa materijalizacijom površina odgovarajućoj vremenu u kome je nastao. Estetski i oblikovno se uklapa u postojeće okruženje i obogaćuje ga kao savremeni objekat koji daje ovom prostoru pečat vremena u kome je nastao.
Materijali koji su korišteni u projektu i od kojih je planirano izvođenje objekta zadovoljavaju najviše standarde kvaliteta i osiguravaju trajnost, kvalitet i  najzahtjevnije uslove u eksploataciji  objekta, a istovremeno osiguravaju efikasnu  toplinsku izolaciju, visoke zahtjeve za hidroizolacijima, te zaštitu od požara.


Fasadni sistem je EPS F termoizolacija debljine 5 cm, 10 cm i 12 cm sa završnom silikatnom žbukom.
Svi zidovi se malterišu (osim gipskartona i zidova na kojima se postavlja EPS-F), gletuju i finalno boje poludisperzivnom bojom (2×). Stropovi stanova se zidarski obrađuju, završno gletuju i boje poludisperzivnim bojama 2x. 
Krov objekta je ravni neprohodni krov sa završnom obradom od riječnog šljunka.
Podovi u objektu su projektovani kao plivajući podovi ukupne debljine 10 cm sa završnom obradom u skladu sa namjenom prostorije. Kao podna obloga u sobama projektovan je parket debljine do 2mm,  dok su u mokrim prostorijma predviđene keramičke pločice I klase. Na lođama, balkonima i terasama je projektovana protuklizna keramika l klase.
Stubišni prostori i stepenište oblažu se kvalitenim kamenim/keramičkim pločama.
Zidovi kupatila se oblažu čitavom visinom prvoklasnim keramičkim pločicama.
Zidovi kuhinja se ne obrađuju sa keramikom nego se boje kao i ostatak stana sa paropropusnim poludisperzivnim bojama.                                                                            
Unutrašnja vrata su drvena, obloga od MDF-a (bojena ili furnirana), furnirana plemenitim prirodnim furnirima. Ulazna vrata u stanove su protivprovalna i protivpožarna EI30.
Ugradbeni vodokotlići se zatvaraju dvostrukom vlagoodbojom platom od gipaskartonskih ploča.
Ograda na stepeništu je od čeličnih kutijastih profila, bojenih temeljnom bojom i završnom bojom 2×, sa drvenim rukohvatom završno obrađenim finim brušenjem i lakiranjem u boji. Visina ograde je 100cm.
Ograda na stepeništu u stanovima je od lamistal stakla različite visine.
Ograda na fasadnim portalima je od lamistal stakla postavljena na 110cm od gotovog poda.
Ograda na lođama/terasama je od lamistal stakla postavljena je na 118,5cm od gotovog poda.
Opcionalno je moguće izvesti zastakljivanje lođa, balkona.


 
INSTALACIJE VODOVODA I KANALIZACIJE
Objekat se, priključuje na postojeću vodovodnu i  postojeću kanalizacionu mrežu. U objektu je projektovana odgovarajuća hidrantska i kanalizaciona mreža sa separatnim sistemom odvodnje (posebno fekalne, posebno oborinske vode).
Na svim etažama, za svaki stan, predviđeni su elektronski vodomjeri za mjerenje utroška vode.  
U kupatilima i kuhinjama su obezbjeđeni dovod sanitarne i odvod fekalne vode.
Priprema tople vode predviđena je sa električnim bojlerima.
Kupatila su opremljena  prvoklasnim sanitarnim uređajima  i galanterijom (konzolne WC školjke sa ugradbenim vodokotlićem, umivaonici sa jednoručnim baterijama, tuš kabine) modernog dizajna i vrhunskog kvaliteta.
 
ELEKTROINSTALACIJE
Elektroinstalacije objekta prate moderne tokove u ovoj oblasti sa fokusom na maksimalnoj uštedi električne energije kroz pravilan izbor materijala i opreme. Instalaciona oprema, kako u zajedničkim i garažnim prostorima tako i u komformnom segmentu (stanovi, stubišta itd)  je planirana od visokokvalitetnih materijala koji zadovoljavaju i tehničke i estetske standarde. U cilju daljnjeg osiguranja visokog standarda i nivoa kvalitete ovog objekta, vodilo se računa o savremenim potrebama i zahtjevima kupaca – budućih stanara s aspekta obezbjeđenja visokog nivoa sigurnosti kako ljudi tako i materijalnih dobara. 
Ovaj zahtjev je zadovoljen kroz sisteme kao što su :


videonadzor ulaza u garažu i garažnih prostora na obje etaže,
kontrola pristupa i ulaska u garažne etaže ugradnjom automatskih rampi, čijim radom upravlja svaki od  stanara vlastitom karticom, alarmni sistem kojim će biti omogućena direktna veza sa odabranom sigurnosnom agencijom (po izboru stanara u sklopu procesa odabira samog upravitelja objekta)
interfon za stanove
sistem vatrodojave (garaže i ostale komunikacije u objektu)
sistem dojave plina CO2
kao i ostali sistemi i oprema za protupožarnu zaštitu u objektu


Instalacija rasvjete u objektu, kako u garažama tako i u komunikacijama komformnog dijela, planirana je sa LED svjetiljkama i automatskim upravljanjem radom rasvjete putem detektora pokreta (značajna ušteda u troškovima el. energije i održavanju). U vanjskom prostoru predviđena je vanjska rasvjeta.
Što se tiče komunikacione opreme i instalacija, za svaki stan je planirana optička kablovska veza sa dovoljno niti za priključak kako interneta, telefona, tako i različitih kablovskih operatera po izboru stanara.
Također, predviđene su i instalacije za automatsko / daljinsko očitanje vodomjera (utrošak vode) i kalorimetara (utrošak toplotne energije). Elektro ormari za očitanje potrošnje električne energije se nalaze kod ulaza, na etaži prizemlja.
Sve elektroinstalacije u vertikalnom razvodu objekta, planirane su u namjenski predviđenim prostorima, tako da ne narušavaju vizuelni dojam unutrašnjih prostora objekta, a uporedo s tim obezbjeđuju eventualne naknadne intervencije na instalacijama bez ometanja stanara i sa što kraćim prekidima korištenja instalacije.
Za penthouse stambene prostore na 11 etaži, planirano je podno grijanje otvorenih pristupnih galerija za ulaz u stan.
Također, u smislu osiguranja kvalitete napajanja vitalnih potrošača i sistema u objektu (protupožarni sistemi, sigurnosni sistemi, rampe, antipanična rasvjeta, dio opšte rasvjete garaže itd.), predviđen je dizel-električni agregat u zvučno izolovanom kućištu sa automatskim puštanjem u rad.
Objekat je zaštićen od udara groma propisanom gromobranskom instalacijom. 
 
INSTALACIJE GRIJANJA I VENTILACIJE
U objektu je predviđen toplovodni sistem grijanja. Za sve stanove predviđeni su individualni mjerači utroška toplotne energije, smješteni na svakoj pripadajućoj etaži. Kao grijna tijela predviđeni su pločasti, čelični, radijatori opremljeni ventilima za dvocijevno grijanje i enterijerski cijevni registri u kupatilima i toaletima. Za svaki stan predviđena je ugradnja LCD termostata kojom se omogućuje održavanje zadane temperature u prostoru. Ugradnja termostata sa mogućnošću upravljanja putem smart telefona i vremenskim programom je opcija po željama kupca, uz nadoplatu.
Za potrebe hlađenja, u svakoj stambenoj jedinici, predviđena je ugradnja “Split” sistema sa vanjskom jedinicom na lođi/balkonu/terasi.
Ventilacija kupatila i WC-a/toaleta u svim stanovima riješena je prinudnim putem. U tom smislu predviđena je ugradnja odsisnih ventilatora u svim prostorima.
Za sve poslovne prostore predviđeni su individualni mjerači utroška toplotne energije. Ventilacija WC-a/toaleta je riješena prinudnim putem. Hlađenje prostora bit će rješeno nakon određivanje namjene poslovnih prostora i prema željama korisnika, lokalnim sistemima (Split, VRV i sl.)
Lamela C -2250 KM/m2 Lamela B -2350 KM/m2 Lamela A -2450 KM/m2  
Sve informacije možete dobiti na slijedeće brojeve telefona:
 

tel.: + 387 33 262 210 fax.: + 387 33 262 211
mob.:+ 387 61 171 200mob.:+ 387 61 907 965www.area.ba
 

AREA Real EstateŠenoina br. 10 71000 Sarajevo,Bosna i Hercegovina
Broj oglasa
9951
Ref. broj agencije
1474-1
  • Sačuvaj u PDF-u Sačuvaj u PDF-u
    • Ocjena: 4.5
    • Ukupno glasova: 2
  • Prijavi oglas Otkaži prijavu
  • View QR Code View QR Code

Prodaja stanova Sarajevo – Novi grad Otoka 59 m² 3-soban (BHN11528953)

Nismo u mogućnosti prikazati adresu (Bosna i Hercegovina, Federacija Bosne i Hercegovine, Sarajevo – Novi grad, Otoka, Bulevar Meše Selimovića.) ovog oglasa na Google StreetView. Nažalost Google StreetView ne posjeduje podatke za prikaz ove adrese.
Prijavite oglas ukoliko sadrži tehničke ili sigurnosne probleme.
Učitavam...
Da li sigurno želite otkazati prijavu?
Prijava/Registracija
Korisničko ime
Lozinka
Zaboravili ste lozinku? Remind