Uslovi korištenja

Uslovi korištenja Bhnekretnine.ba
 

  1. 1.       Generalno

1.1. Uloga i cilj Bhnekretnine.ba, bh. portala za oglašavanje nekretnina (u daljem tekstu Bhnekretnine.ba) je da korisnicima sajta pruži informacije, izvore, alate, proizvode i usluge za oglašavanje specifične za industriju i tržište nekretnina, u okvirima mogućnosti usluga Bhnekretnine.ba.

1.2. Obim usluga koje je Bhnekretnine.ba omogućila, dostupan je svim fizičkim i pravnim licima, svim posjetiteljima, odnosno registrovanim ili neregistrovanim korisnicima Bhnekretnine.ba (u daljem tekstu „svi korisnici“). Samim ulaskom na Bhnekretnine.ba, svi korisnici se obavezuju da će poštovati Uslove korištenja Bhnekretnine.ba i da će koristiti usluge Bhnekretnine.ba u okvirima Uslova korištenja.

1.3. Bhnekretnine.ba u bilo koje vrijeme zadržava pravo izmjene Uslova korištenja bez dodatnog obavještenja i jedini validni Uslovi korištenja za sve korisnike Bhnekretnine.ba, jesu oni objavljeni na Bhnekretnine.ba.
 

  1. 2.       Zaštita podataka

2.1. Pri korištenju Bhnekretnine.ba, dužni ste ostaviti tačne i precizne podatke. Ta vrsta podataka biće korištena samo u smislu tačnog informisanja posjetitelja koji su zainteresirani za vaše nekretnine ili usluge (u daljem tekstu interesanti) koje ste objavili putem Bhnekretnine.ba.

2.2. Korištenjem Bhnekretnine .ba svi korisnici su saglasni da podaci koje su ostavili na Bhnekretnine.ba mogu biti dostupni interesantima i svim korisnicima u skladu sa Uslovima korištenja i postavkama Bhnekretnine.ba.

2.3. Svi korisnici su saglasni da Bhnekretnine.ba može upotrijebiti njihov podatke u slučaju bilo kakvih obavijesti, upozorenja ili eventualnog fakturisanja i slanja računa za naručene usluge naplative po cjenovniku Bhnekretnine.ba koje je korisnik odabrao.

2.4. Bhnekretnine.ba je isključena ogovornosti u slučaju bilo koje vrste zloupotrebe podataka svih objavljenih na Bhnekretnine.ba od strane trećih lica.
 

  1. 3.       Autorska prava

3.1. Sav sadržaj na Bhnekretnine.ba zaštićen je Zakonom o autorskom pravu i srodnim pravima u BiH. To znači da bilo koja vrsta nedopuštenog korištenja, distribucije, kopiranja, prepisa sadržaja na Bhnekretnine.ba, poput tekstova, slika, grafika, logo-a i drugih sadržaja podliježe kršenju autorskih prava te može biti sankcionisana po odredbama Zakona o autorskim pravima bih i sličnim zakonima.

3.2. Bhnekretnine.ba je isključena bilo kakve odgovornosti u slučaju bilo koje vrste zloupotrebe ili kršenja autorskih i drugih prava korisnika portala od strane trećih lica.
 

  1. 4.       Garancije

4.1. Bhnekretnine.ba ne garantuje istinitost, putpunost, legalnost, legitimnost niti sigurnost objavljenih oglasa i objavljenih informacija od strane korisnika. Isto tako ne garantuje referntnost svih korisnika u zaključivanju bilo koje vrste sporazuma sa interesantima, odnosno trećim licima. Isto tako, Bhnekretnine.ba ne daje garanciju da će interesanti, odnosno treća lica koristiti Bhnekretnine.ba u skladu sa odredbama Uslova korištenja Bhnekretnine.ba ili u skladu sa Zakonima BiH.

4.2. Bhnekretnine.ba će se zalagati za potpunu funkcionalnost i poboljšanju usluga Bhnekretnine.ba. samim tim Bhnekretnine.ba ne garantuje moguću nefunkcionalnost u bilo kojem segmentu, a nastale bilo kojom vrstom smetnji ili grešaka.
 

  1. 5.       Odgovornost

5.1. Bhnekretnine.ba je isključena bilo kakve odgovornosti u slučaju bilo koje vrste štete ili gubitka, nastale povodom korištenja Bhnekretnine.ba, odnosno korištenjem bilo koje informacije iz baze podataka Bhnekretnine.ba, u koje su uključeni i stranice koje su linkovane na Bhnekretnine.ba. Isto tako, Bhnekretnine ne preuzima odgovornost u slučaju bilo koje vrste štete ili gubitka nastala periodičnom ili stalnom nefunkcionalnošću ili gašenjem Bhnekretnine.ba.
 

  1. 6.       Oglašavanje

6.1. U cilju da bi Bhnekretnine.ba ponudila kvalitetnu uslugu svim korisnicima što uključuje funkcionalnost Bhnekretnine.ba i ispravnost informacija objavljenim na oglasima iste, Bhnekretnine ima pravo da objavi, ne objavi, izmjeni, uredi ili obriše sve oglase koji se protive Uvjetima korištenja Bhnekretnine.ba i Zakonima BiH. To se u prvom redu odnosi na oglase koji nisu srodni industriji ili tržištu nekretnina, te sve ostale nerelevantne i netačne oglase.

6.2. Svi korisnici Bhnekretnine.ba, prilikom objavljivanja oglasa na Bhnekretnine.ba, saglasni su da će objavljivati oglase u skladu sa Uvjetima korištenja Bhnekretnine.ba, a to se u prvom redu odnosi na legalnost i legitimnost, te poštivanje bilo koje vrste autorskih prava.

6.3. Svi korisnici Bhnekretnine.ba, prilikom objavljivanja oglasa na Bhnekretnine.ba, saglasni su da sve informacije i/ili fotografije nakon objavljivanja mogu biti korištene u reklamne i druge svrhe od strane Bhnekretnine.ba.

6.4. Svi korisnici Bhnekretnine.ba, prilikom objavljivanja oglasa na Bhnekretnine.ba, saglasni su da sve informacije objavljuju na sopstveni rizik, te da Bhnekretnine.ba neće odgovarati za bilo kakvu štetu ili gubitak nastalu usljed objavljivanja oglasa ili korištenja Bhnekretnine.ba uopšte.
 

  1. 7.       Sankcije

7.1. Bhnekretnine.ba ima pravo da isključi ili zabrani korštenje Bhnekretnine.ba portala svim korisnicima i/ili trećim licima koji ne koriste Bhnekretnine.ba u skladu sa Uslovima korištenja Bhnekretnine.ba, koji na bilo koji način ometaju rad Bhnekretnine.ba i njenih korisnika, koji narušavaju ispravnost, moral, dignitet i autoritet Bhnekretnine.ba, njenih korisnika i njihovih oglasa.

7.2. Bhnekretnine.ba zadržava pravo da isključi sve korisnike koji bez ovlaštenja preuzimaju oglase sa Bhnekretnine.ba i objavljivaju ih na bilo kojim drugim medijima.

7.3. Bhnekretnine.ba zadržava pravo da isključi sve korisnike i/ili treća lica koji bez ovlaštenja na bilo koji način budu upućivali druge korisnike i/ili interesante na korištenje drugih sajtova ili medija.
 

  1. 8.       Ostale odredbe

8.1. Bhnekretnine.ba je isključena bilo kakve odgovornosti prilikom bilo koje vrste štete ili gubitka nastalom usljed neznanja i/ili neupućenosti korisnika prilikom korištenja Bhnekretnine.ba.

8.2. Bhnekretnine.ba je isključena bilo kakve odgovornosti prilikom bilo koje vrste štete ili gubitka nastalom eventualnim kvarom ili disfunkcijom Bhnekretnine.ba bilo kakve prirode.

8.3. U slučaju nepridržavanja i nepoštivanja Uslova korištenja prilikom korištenja Bhnekretnine.ba od strane svih korisnika, interesanata i/ili trećih lica, Bhnekretnine.ba može zahtjevati naknadu za nastalu štetu ili izgubljenu dobit.

8.4. Korištenjem Bhnekretnine.ba portala, korisnici potvrđuju da su upoznati sa Uvjetima korištenja Bhnekretnine.ba, te da ih u potpunosti prihvataju.

8.5. U vezi bilo kakvih informacija po pitanju Uslova korištenja i korištenja Bhnekretnine.ba, korisnici portala mogu nas kontaktirati na office@bhnekretnine.ba .
 

Mart, 2018.

Prijava/Registracija
Korisničko ime
Lozinka
Zaboravili ste lozinku? Remind