Olimpijski krugovi, 137.45 m², Sarajevo – Centar

Cijena na upit
  • 137.45 m²4
Vrsta oglasa
Prodaja
Država
Bosna i Hercegovina
Regija
Federacija Bosne i Hercegovine
Grad
Sarajevo – Centar
Naselje
Ciglane
Površina
137.45 m²
Broj soba
4
Godina gradnje
2017
Stanje objekta
Nedavno renoviran
Osnovni priključci
  • Voda
  • Struja
  • Kanalizacija
  • Telefon
Dodatne površine
  • Parking
  • Balkon
  • Lođa
  • Ostava
Dodatne pogodnosti
  • Lift
  • Sigurnosni sistem
  • Klima uređaj
  • Internet
  • Protuprovalna vrata
  • Podno grijanje
Opis objekta
Penthouse je koncipiran kao stambena jedinica koja zauzima cijelu etažu, te je sa dvije strane (južna i zapadna) okružena terasom, uz izlaz na veliku krovnu terasu što daje posebnu dozu komfora i ugođaja te osjećaja privatnosti. Otvoreni pogled, prirodni zaklon od saobraćaja te odlična  osunčanost, pružaju dodatni kvalitet življenja. 
Pored prostrane terase i pristupa krovnoj terasi, penthouse se sastoji od prostranog open space dnevnog boravka sa trpezarijom, kuhinjom, dvije spavaće (jedna spavaća soba ima vlastito kupatilo) i jedne dječije sobe, dva kupatila (sa podnim grijanjem) i jednim toaletom i ostavom.
 Stambenim jedinicama se pristupa iz zasebnog haustora, a povezane su sa garažnim prostorom u suterenu liftom i stepeništem.
 




Dnevni boravak i trpezarija


  28,40 m2




Kuhinja


    6,41 m2




Spavaća soba


  14,74 m2




Dječija soba


  12,16 m2




Master soba


  13,77 m2




WC - toalet


    1,63 m2




Hodnik


  11,27 m2




Kupatilo 1


    3,79 m2




Kupatilo 2


    4,44 m2




Ostava


    2,06 m2




Terasa


  10,01 m2 (40,04 m2 x 0,25)




Krovna terasa


  28,77 m2 (115,10 m2 x 0,25)




UKUPNO  PENTHOUSE


137,45 m2




Instalacije vodovoda i kanalizacije će biti izvedene uz primjenu kvalitetne opreme i ostalih potrebnih uslova. Ugrađene su WC šolje prestižnog proizvođača Villeroy & Boch sa bideom i ugradbeni vodokotlić tipa „GEBERIT“. U kupatilu se predviđa tuš kabina sa staklenim stijenama. Što se kupatila tiče, kupac ima slobodu dizajna umivaonika u oba kupatila a što je uključeno u cijenu.
U objektu su planirane elektro instalacije i to: jake struje (unutrašnja i vanjska rasvjeta, napajanje tehnoloških potrošača, kao i gromobranska instalacija objekta); slabe struje (komunikacione mreže, vatrodojava, protuprovala, video nadzor, antenske instalacije i instalacija video interfona).
Grijanje/hlađenje svih stambenih jedinica predviđeno je putem toplotnih pumpi renomiranog japanskog proizvođača „DAIKIN“ (svjetski lider na polju klimatizacije i grijanja), što se savršeno uklapa u koncept niskoenergetskog objekta. Visoka efikasnost toplotne pumpe na svim spoljašnjim temperaturama i temperaturama vode obezbjeđuje niske operativne troškove i nisku emisiju CO2. Tihe i diskretne, Daikin toplotne pumpe koriste najsavremeniju tehnologiju u cilju maksimalnog smanjenja energetske potrošnje. Velika snaga grijanja  pruža optimalnu efikasnost na niskim spoljašnjim temperaturama. Inverterski kompresori Daikin imaju veliki opseg modulacije tako da pružaju:
– Veću efikasnost kompresora prilikom rada pod djelimičnim opterećenjem.
– Izlaznu snagu koja u potpunosti odgovara trenutnim potrebama za toplotom u zgradi
– Minimalnu potrošnju energije za postizanje potrebnog kapaciteta.
– Manji broj uključivanja i isključivanja, čime se produžava radni vijek kompresora.
Tokom toplih dana, pumpa funkcioniše kao klima uređaj. Prenosi toplotu iz kuće i stvara efekat hlađenja, što znatno (na nivou godine i do 300%) štedi energiju u odnosu na druge sisteme. Ovaj sistem je mnogo jeftiniji od grijanja na prirodni gas i ne stvaraju suh vazduh tokom grijanja. Pumpa također pruža jednako raspoređeno grijanje u prostorijama. Nećete doživjeti česte fluktacije temperature, kao što je slučaj sa drugim sistemima.
Podno grijanje je razvedeno u kompletnom hodniku, WC, kupatilima, kuhinji te ostavi. Kontrola grijanja/hlađenja putem sistema toplotnih pumpi predviđena je putem WiFi smart termostata kojima se upravlja putem Daikin mobilne aplikacije.
Svi fasadni otvori u stambenim jedinicama se zatvaraju ALU bravarijom, izrađenom od T85 FEAL profila sa šestokomornom strukturom. Ista je opremljena kvalitetnim njemačkim GU okovom za otvaranje po horizontalnoj i vertikalnoj osi i ostakljena troslojnim termo-izolacionim staklom, sa LOW-e premazom, što, u kombinaciji sa predviđenom fasadom, garantuje visok stepen energetske učinkovitosti i ušteda. Svi fasadni otvori opremljeni su vanjskom roletnom na električni pogon sa prekidačem (daljinski opcija).
Prostori stambenih jedinica imaju svijetlu visinu 265cm. Unutrašnji zidovi su malterisani, gletovani i završno bojeni poludisperzivnim bojama. Unutrašnja stolarija je drvena do plafona, od sačastog jezgra, obostrano obložena MDF pločama i furnirana hrastovima furnirom, te lakirana u bijelom tonu.
Ulazna vrata su protuprovalna, klase 4 otpora na protuprovalnost, zvučno i termo izolirana ispunom od mineralne vune, u dekoru po izboru projektanta.
Podovi su od gotovog troslojnog hrastovog parketa I klase, odnosno italijanske i španske keramike za kupatila.
Kvalitet i završni radovi govore sve na prvi pogled, vrhunska stolarija. kako unutrašnja tako i vanjska ( vrata do plafona, veliki vanjski otvori i staklene stijene ). Zadnja tehnologija eko grijanja i hlađenja na toplotne pumpe, hrastov parket, blidirana protivprovalna i protivpožarna vrata  klase 4, vrhunska galanterija u kupatilu...i još mnogo toga.
 
Za ovu nekretninu i samo za Vas smo pripremili i 3D virtualnu šetnju, klikom na link ispod uvjerite se u sve što smo napisali.
3D virtualna šetnja
Za ostale informacije pozovite svog agenta.
ID 1129
Haris 062 801 801
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Broj oglasa
11890
Ref. broj agencije
1125-1
  • Sačuvaj u PDF-u Sačuvaj u PDF-u
    • Ocjena: 5
    • Ukupno glasova: 1
  • Prijavi oglas Otkaži prijavu
  • View QR Code View QR Code

Prodaja stanova Sarajevo – Centar Ciglane 137.45 m² 4-soban (BHN84871822)

Nismo u mogućnosti prikazati adresu (Bosna i Hercegovina, Federacija Bosne i Hercegovine, Sarajevo – Centar, Ciglane) ovog oglasa na Google StreetView. Nažalost Google StreetView ne posjeduje podatke za prikaz ove adrese.
Prijavite oglas ukoliko sadrži tehničke ili sigurnosne probleme.
Učitavam...
Da li sigurno želite otkazati prijavu?
Prijava/Registracija
Korisničko ime
Lozinka
Zaboravili ste lozinku? Remind