Zemljište u Novalji za 3 obiteljske kuće - prilika, 27855 m², Novalja

1 Euro
  • 27855 m²
Vrsta oglasa
Prodaja
Država
Hrvatska
Regija
Ličko-Senjska Županija
Grad
Novalja
Naselje
Novalja
Poštanski broj
53291
Površina
27855 m²
Opis objekta
Ovo poljoprivredno zemljište s mogućnošću izgradnje 3 obteljske vile s bazenom nalazi se na potezu između Novalje i Luna, u takozvanoj zoni “raja” prema Masterplanu turizma Grada Novalje. Masterplan Turizma grada Novalje kao jedan od ključnih elemenata razvoja grada Novalje potencira izgradnju manjih luksuznih ugostiteljskih objekata na predjelu od Novaljskog polja do Luna.
Do terena vodi put, te se teren nalazi 600 m od mora. Teren je u blagom padu prema zapadu s pogledom na more.
Parcela je podejljena na tri cjeline, to jest 3 objekta maksimalno dozvoljena prostornim planom uređenja grada Novalje, ukupne površine 400m2. Moguće je izgraditi 3 smještajne kuće za najam u sklopu OPG-a (maslinika i voćnjaka) te priručno spremište alata. Svaka kuća sastojala bi se od 3 spavaće sobe, 2 kupaone, kuhinje, blagovaone, dnevnog boravka te ulaza i komunikacija. Ukupna netto površina površina je 112m2, a ukupna brutto površina 133m2.
Centralnim dijelom prolazi put koji vodi do parkirnih mjesta i pristupa svakoj kući. Put je na dijelu parcele od ostatka terena odvojen suhozidom i biljem, definirajući tako način korištenja tri zasebne cjeline. Svaka kuća ima 3 parkirna mjesta, terasu natkrivenu pergolom i bazen. Kuće i terase se otvaraju prema okolnom terenu i stapaju sa divljnom “rajskog vrta”.
Sukladno težnji stvaranja potpuno novih turističkih oblika koji će obogatiti turizam grada Novalje u predjelu “raja”, čitavo područje bilo bi tretirano kao “rajski vrt” pa je u vidu toga i autohtone gradnje osnovna koncepcija – OPG sa vrtovima maslina i agruma (naranče, mandarine, limuni, kumkvat, kiwi), mediteranskog začinskog bilja i kamenog zida.
Oblikovanje kuća i same parcele bazirano je na autohtonim gradbenim elementima, suhozid, kameno ziđe, kosi krov, pergola - evocirajući prostorni princip ogradica zatečenih na lokalitetu.
Projekt savjetuje izgradnju tzv. pasivne kuća ili kuće gotovo nulte energije , što označava zgradu koja ima vrlo visoka energetska svojstva. U skladu s time, za pripremu potrošne tople vode i hlađenja (ali po potrebi i grijanja) koristila bi se dizalica topline i solarni paneli, koji se ujedno koriste i za proizvodnju električne energije.
Ukupna površina od 27.855 m2 dijeli se na 3 kuće za najam, ukupne površine P=400m2; terase i bazene, ukupne površine P=440m2; maslinike, i voćnjakei ostalo zelenilo, P=25.500m2; staze i parkirna mjesta, P=1.515m2.
CIJENA NA UPIT, NIJE FIKSNA, MOGUĆI PREGOVOR
ID KOD AGENCIJE: 3657
Broj oglasa
22379
  • Sačuvaj u PDF-u Sačuvaj u PDF-u
    • Ocjena: 5
    • Ukupno glasova: 1
  • Prijavi oglas Otkaži prijavu
  • View QR Code View QR Code

Prodaja Zemljišta 27855 m² Novalja Novalja (BHN91503944)

Nismo u mogućnosti prikazati adresu (Hrvatska, Ličko-Senjska Županija, Novalja, Novalja, 53291) ovog oglasa na Google StreetView. Nažalost Google StreetView ne posjeduje podatke za prikaz ove adrese.
Prijavite oglas ukoliko sadrži tehničke ili sigurnosne probleme.
Učitavam...
Da li sigurno želite otkazati prijavu?
Prijava/Registracija
Korisničko ime
Lozinka
Zaboravili ste lozinku? Remind